Doğalgaz Tesisat Malzemeleri

Doğalgaz tesisat malzemeleri her dönem kendine kullanım alanı bulan araçlardan biridir. Özellikle binalarda en önemli elemanların başında tesisatlar yer alır. Her sistemin kendisine ait olan bir tesisatı bulunur. Doğalgaz tesisatı, elektrik tesisatı ya da su tesisatı bunlara örnek olarak gösterilebilir. Bu tesisatların her biri yapılırken de çok sayıda malzeme kullanılır. Genel olarak bu tesisatlar zeminlerin alt kısımlarında ve duvarların iç bölümlerinde yer alır. Bu nedenle hem kaliteli hem de garantili malzemelerin tercih edilerek tesisatların yapılması aslında en önemli koşuldur. Aksi takdirde bir zaman sonra kullanılmış olan malzemenin kalitesiz yapısından dolayı kaynaklanan çeşitli arızalar oluşabilir. Bu durumda da tesisatın yer aldığı zeminin ya da duvarın kırılması gibi son derece uzun aynı zamanda zahmetli bir tamirat gerekebilir. Bu gibi olumsuz durumların başınıza gelmemesi adına Kepez Yapı Market'de sizlere son derece kaliteli ürünler sunulur. Doğalgaz tesisatının verimli bir şekilde yapılabilmesi için güvenilir markalar tarafından tasarlanıp üretilmiş olan ürünleri tercih etmeniz önerilir. Bu sayede uzun süre tadilat gerektirmeden tesisatınızı güven içerisinde kullanma şansınız bulunur. Bir tesisat için gerek duyulan tüm malzemelere Kepez Yapı Market aracılığıyla ulaşma imkanınız vardır. Ürünleri merak ettiğiniz her bir detayla inceleme şansınız bulunur. İhtiyaçlarınızı ve ürün özelliklerini göz önünde bulundurarak en doğru seçimi kısa süre içerisinde yapabilirsiniz.

 

Doğalgaz Tesisat Malzemeleri Nelerdir?

Doğalgaz uzun yıllar boyunca evlerin ya da iş yerlerinin ısınması noktasında her zaman en fazla etkili olan, aynı zamanda sık sık tercih edilen ısınma yöntemlerinden biridir. Doğalgazı kullanmak adına mutlaka uzman kişiler tarafınca yapılmış olan bir tesisatın bulunması gerekir. Doğalgaz tesisatı birtakım bölümlerden meydana gelir. Doğalgaz tesisatı malzemeleri arasında ana vanası, kolon borusu, doğalgaz hortumu, dağıtım borusu, doğalgaz kelepçesi, sayaç bağlantı hattı, ayrıım hattı, tüketim hattı ve cihaz bağlantı hattı şeklinde farklı bölümlere ayrılır. Bu bölümlerin her birinin kendi içinde farklı görevleri vardır. Doğalgaz tesisat malzemeleri hakkında kısa bir şekilde bilgi vermek gerekirse;

Doğalgaz tesisatı ana vanası: Tesisatın yapım aşamasında ilk etapta doğalgaz tesisatı ana vanası binalara verilecek olan gazı tam olarak güvenli bir şekilde kesebilmek ya da binada bulunan dairelere giden gazın kontrol edilmesi adına hat başına yerleştirilerek kullanılan bağlantı aparatlarıdır.

Dağıtım borusu: Regülatör ana emniyet vanasının ardından başlayan dağıtım boruları, gaz sayaçlarının girişlerinde yer alan bağlantılarına kadar düşey ya da yatay olacak şekilde yapılır. .

Kolon borusu: Doğalgaz tesisatında düşey şekilde yerleştirilmiş olan borulara kolon borusu adı verilir.

Sayaç bağlantı hattı: Sayaçların ve kolonların girişleri arasında bulunan boru bloklarının tamamı olarak nitelendirilir.

Doğalgaz hortumu: TS-EN 14800 Avrupa standartları kapsamında üretilir. Ocak ya da fırın gibi gaz yakan araçlarda kullanılır. Hem eğilebilir hem de bükülebilir bir yapıya sahiptir. Son derece güvenilir, çabuk ve pratik bağlantıları ile zamandan tasarruf edilmesini sağlayan hortum çeşitleridir.

Doğalgaz kelepçesi: Kısa yapılırda dizayn edilir. Boruların duvarlara yatay ya da dikey şekilde montaj edilmesinde kullanılır.

Doğalgaz tesisat malzemeleri denildiği zaman akla gelen ve gelmeyen pek çok ürün vardır. Bu ürünlerin her biri tesisat kurulumu sırasında çoğu zaman kullanılır. Hepsinin ayrı bir görevi ve önemi söz konusudur. Kepez Yapı Market tarafından sizlere sunulmuş olan farklı markaların doğalgaz borusu ve diğer ürün seçeneklerini özellikleriyle birlikte inceleyebilirsiniz. Bu sayede tesisatınız için ihtiyacınız olan ürünleri kısa süre içerisinde bulabilirsiniz.

 

Doğalgaz Tesisat Malzemeleri Satın Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Hangi kategoride olduğu fark etmeksizin, insanlar bir ürün alacakları zaman kısa ya da uzun çaplı bir araştırma süreci içine girerler. Aynı durum doğalgaz tesisat malzemesi alınacağı zaman da geçerlidir. Özellikle uzun yıllar kullanılacak olan bu ürünlerin seçim aşaması aslında büyük önem arz eder.

Günümüzün en fazla tercih edilen enerji kaynakları arasında yer alan doğalgaz tesisatının doğru bir şekilde yapılabilmesi adına doğalgaz tesisat malzemeleri mühimdir. Bu malzemelerden en önemlisi şüphesiz doğalgaz borularıdır. Bu çelik borular, belli normlara uygun şekilde ve belirli dikişlerde olmalıdır.Doğalgaz tesisat malzemesi arasında yer alan boruların, su borularına oranla daha kaliteli saclar kullanılarak yapılmaları gerekir. Doğalgaz iç tesisat boru malzemeleri arasında bulunan gaz borularını kendi amacı haricinde kullanmak kesinlikle tehlikeli ve yasaktır. Boru bağlantılarının da yanmaya karşı emniyetli bir şekilde olması gerekir. Seçim yaparken bu tarz detayların her birini göz önünde bulundurmanız gerekir.

Doğalgaz Tesisat Fiyatları

Doğalgaz tesisat fiyatları günümüzde en fazla merak edilen konulardan biridir. Tesisat fiyatları, yapılacak alana göre şekil alır. Bununla beraber malzemelerin fiyat aralıkları da kişiler için büyük önem taşır. Doğalgaz, günümüze genel olarak ülkenin hemen hemen her noktasında en fazla tercih edilen bir ısınma sistemi olarak bilinir. Doğalgaz tesisatı yaptıracağınız zaman kesinlikle alanında uzman olan bir tesisat ustası seçmeniz gerekir. Bununla beraber en kaliteli malzemeleri tercih etmeniz de önemlidir. Doğalgaz tesisat malzemeleri fiyatları için araştırma yaptığınız zaman karşınıza değişik rakam aralıkları çıkar. Bu durumun temel nedeni, ürünlerin üretim aşamasında tercih edilen malzemelerin kalitesidir. Piyasada her kalitede ürün çeşidi bulma imkanınız vardır. Ancak sıkıntısız ve konforlu bir kullanım arzu ediyorsanız, seçimlerinizi mutlaka kalite ürünlerden yana yapmanız gerekir. Bu nedenle fiyat odaklı yerine kalite odaklı düşünmeniz daha doğru olur. Doğalgaz tesisat fiyatları da yine kullanılacak olan malzemelerin kalitesini göre belirlenir. Kepez Yapı Market sayfasını ziyaret ederek bütün ürünlerin fiyat aralıklarını inceleyebilirsiniz.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR