8.499,90 ₺ KDV Dahil
10.480,99 ₺ KDV Dahil
4.999,90 ₺ KDV Dahil
5.470,99 ₺ KDV Dahil
1 2 >

Radyatör

Kalorifer sisteminin ana araçlarından olan ve ısının odaya yayılmasını sağlayan araçlara radyatör denilmektedir. Radyatörler petek olarak adlandırılan parçalardan oluşur ve bu parçaların her birisinde sıcak su bulunmaktadır. Sıcak su sürekli olarak kalorifer hattı içinde devridaim yaptığı için alanın ısınması mümkün olur. Radyatör de bu sıcak sıvının ısı olarak odaya yayılmasını sağlamaktadır. Güvenli ve sağlıklı ısınma yöntemi olarak tercih edilen radyatörler farklı malzemelerden üretilmektedir. 

Soğuk havalarda etkili bir ısıtma aracı olarak radyatör çeşitleri büyük kolaylık sağlıyor. Ev ve işyerlerini ısıtmak için geçmişte soba gibi araçlar kullanılmasına rağmen günümüzde az masraflı ve çevre dostu olan kalorifer sistemi kullanılmaktadır. Sağladığı ısıtma rahatlığı, eşit ısı dağılımı, odaların aynı derecelerde ısınması sağlayan yapısı ile kalorifer sisteminin çalışması için ana parçalardan birisi radyatördür. Yüksek sıcaklıktaki suyun dolaşmasını sağlayarak alanın ısınmasını sağlayan radyatörler bu bakımdan pratik ve temiz bir ısıtma yöntemini mümkün kılar. 

Kolay ve Rahat Isıtma Sunma Aracı Radyatör Çeşitleri

Üretim malzemelerine göre farklı gruplara ayrılan radyatörler; döküm, dilimli, panel ve alüminyum olarak adlandırılmaktadır. Her birisinin farklı özellikleri ve avantajları da bulunmaktadır. Radyatörün malzeme seçiminde ısıtma sisteminin kullanıldığı alanın yapısal özellikleri göz önünde tutulmaktadır. Farklı yalıtma özelliğine sahip bulunan yapılar ısı açısından diğer yapılara göre farklılık gösterebilir. Bu yüzden farklı yapısal özelliklere sahip olan radyatörlerin kullanılması gerekecektir. 

Alüminyum radyatör az su kullanarak fazla ısı enerjisi vermek üzere tasarlanmıştır. Dayanıklı ve uzun ömürlü oluşunun yanında aynı zamanda hafifliği sayesinde de kolay montaj yapılmaktadır. ısı aktarımını borulara yaparak ısının her zaman stabil kalmasını sağlayan bu modeller evin çok iyi ve kısa sürelerde ısınmasını sağlamaktadır. Bir diğer avantajı da iletkenliğinin fazla olmasıdır. Bu sayede kısa sürelerde ısınmaktadır, bu da yine enerji tasarrufu yapmak için avantaj sağlamaktadır. 

Dilimli radyatörler ise farklı sayılarda dilim barındırdıkları için bu isimle anılmaktadır. Dilimler birbirine bağlıdır ve bütün oluşturmaktadır. Özellikle bu modellerin büyük avantajı herhangi bir sorun olduğunda sorun oluşan parçanın bütünden çıkarılmasıdır. Bu sayede uzun ömürlü ve ekonomik bir kullanım vermektedir. Sürekli olarak dilim kısımları yenilerek ana yapı çok uzun yıllar sorunsuzca işlevini görebilmektedir. 

Panel radyatör çeşitleri de en sık tercih edilen radyatörlerinden bir tanesidir. Düşük maliyeti sayesinde ısıtma gereken alanlarda sıklıkla görülmektedir. Yüksek ısı gücü vermesi sayesinde de geniş alanların bile ısıtması için etkili bir performans göstermeyi başarmaktadır. Üzerindeki kontrol vanası veya düğmesi ile ısı akışını durduracak veya başlatacak seçenekleri de kullanıcılara sunuluyor. 

Odaların Büyüklüğüne Göre Radyatör Seçimi 

Kalorifer sistemi kömür veya doğalgaz gibi yakıcı maddeler ile kullanılabilir. Ancak her durumda radyatöre ihtiyaç duyulmaktadır. Radyatörler yapıları gereği çaba istemez ve çok uzun yıllar boyunca sorunsuz kullanılabilir. Kalorifer sistemi merkezi sisteme veya kombiye bağlı olmaktadır. Merkezi sistemde radyatörler ana bir noktaya bağlıdır. Kombili sistemde ise radyatör sadece kombiye bağlıdır ve ısı dereceleri kombiden de ayarlanabilmektedir. Radyatörler kullanım kolaylıkları, temiz enerji vermeleri ve çevre dostu olmaları açısından günümüzde ısıtma ihtiyacının karşılanması için en çok tercih edilen araçlar arasındadır.

Radyatör kullanımı için doğru ölçülerde seçim yapmak büyük önem taşıyor. Alanın ısı ihtiyacını karşılamayacak boyutta olan radyatör yetersiz kalabilir. Bunun yanında gereğinden fazla büyüklükte radyatör tercih etmeniz de fazla enerji harcanmasına yol açabilir. Bu yüzden radyatör seçimi için ölçülerini ve alanın büyüklüğünü göz önünde tutmanız yararlı olacaktır. Gereksinim duyulan radyatörün ölçüleri odanın büyüklüğü, bina yalıtımına ve bakı gibi özelliklere göre farklılık göstermektedir. 

Güneş görmeyen ya da çok az gören evlerde büyük radyatörler kullanılması gerekecektir. Radyatör ölçüleri kullanılacak alanın büyüklüğüne göre belirlenmektedir. Genelde sık olarak 300, 400, 500, 600, 900 cm yüksekliğe sahip olan radyatör çeşitleri kullanılmaktadır. Aynı zamanda 20 cm ve 300 cm aralığında da boyutlar bulunmaktadır. Odanın boyutu arttıkça radyatörün de ölçülerinin artması gerekmektedir. Aksi durumda ne kadar yüksek enerji girişi sağlanırsa sağlansın odayı ısıtmak oldukça güç olacaktır.

Radyatör seçimi için kullanılacağı alanın kaç metrekare olduğu önemlidir. Her alana uygun boyutlarda radyatör bulabilirsiniz. Bu yüzden doğru seçimin yapılması ve alanı doğru şekilde ısıtabilmek için radyatörün ölçülerinin uygun olduğundan emin olunmalıdır. 

Kepez Yapı Market Uygun Fiyatlı Radyatör Modelleri 

Sayfa üzerinden sunulan radyatör çeşitleri evleri ve işyerlerini çok iyi şekilde ısıtmak için çok özel bir fırsat sunuyor. Farklı model ve markalarda sunulan radyatör modelleri ile birlikte ısıtma ihtiyacınızı kolay ve hızlı şekilde karşılayabilirsiniz. Risa Radyatör 60Cmx104Cm (13Dilim) Linda modeli gibi ürünler dilim radyatör isteyenlere hitap ediyor. Dilimli yapısı ile birlikte ısıtmayı çok kolay hale getirmeyi başarıyor. Risa kalitesi ile sunulan diğer modeller de özellikle dilimli radyatör kullanmak isteyenlerin beklentilerini karşılıyor.

Panel radyatör isteyenler için Demirdöküm Panel Radyatör 500X500 gibi modeller öne çıkıyor. Demirdöküm kalitesi ile sunulan panel radyatörler alanın bütünlüklü ve düşük enerji ile ısınmasını sağlıyor.

Diğer ısınma araçlarına göre hangi model seçilirse seçilsin radyatör fiyatları her zaman kampanyalı ve uygun fiyatlar ile müşterilere sunuluyor. Kurulumu yapıldıktan ve düzenli olarak bakımları gerçekleştirildiğinde çok uzun ömürlü kullanım imkânı veren radyatörler ile birlikte ısınma da kolaylaşıyor. 

Tasarım detayları da öne çıkan ve modern yaşam alanları yaratmak isteyenlerin dekoratif beklentilerinin karşılanmasını sağlayacak olan radyatör çeşitleri ile ısınmak çok rahat ve sağlıklı hale geliyor. Sayfada yer alan radyatör çeşitleri ile bu eşsiz ısınma deneyimini hemen yaşamaya başlayabilirsiniz!

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR