Jeneratörler

Jeneratörler elektrik kesintileri sonucunda yüksek maliyetlerin yaşanmaması adına üretilmiştir. Sert hava koşullarında, insani hatalarda ya da planlı olarak yapılan elektrik kesintilerinde uzun süren elektrik kesintileri meydana gelebilir. Bu nedenle alternatif güç kaynağı olarak jeneratörler üretilir. Konutlarda ve ticari alanlarda yüksek maliyetler yaşanmaması adına jeneratörler tercih edilir. Bu sayede kullanıcılar hayatlarını kolaylaştırır. Jeneratörler ev tipi ve endüstriyel kullanım gibi seçeneklere göre üretilir. 

Jeneratörler enerjiyi dönüştürürler. Elektrik üreten jeneratörler dışında buhar, su gibi şeyleri üreten jeneratörler de üretilir. Taşınabilir ve sabit kullanımlar olarak çeşitlenirler. Sabit jeneratörler elektrikler kesildiği an çalışmaya başlarlar. Ancak benzinle çalışan jeneratör gibi çeşitleri de vardır. Bu çeşitler ip ya da marş ile çalıştırılır. Sabit jeneratörlere göre daha düşük maliyetlerde bulunur. Genellikle evden uzaktaki faaliyetlerde kullanılması adına tercih edilir. Şantiyelerde matkap, testere gibi elektrikli aletlerin kullanılmasını sağlar. Ancak benzin ile çalıştığı için kapalı alanlarda kullanılmaması gerekir. Egzoz salınımı oluşabileceği için açık havalarda kullanılmalıdır. Yarı kapalı balkonlarda ya da garajlarda kullanılması önerilmez. Burada salınan egzoz dumanı ile zehirlenmeler yaşanabilir.

Jeneratör Fiyatları

Jeneratör fiyatları ticari ve ev tipi olarak değil güç kapasitesi ve fiyatlarına göre değişir. Jeneratörün ürettiği güç kapasitesi artınca fiyatları da artmaktadır. Benzinli jeneratörler sabit jeneratörlere göre daha uygun fiyata bulunabilir. Benzinli jeneratör fiyatları da diğer jeneratörler gibi ürettikleri güç kapasitesine göre değişir. Temel ihtiyaçlar için 3.5 kw jeneratör modelleri tavsiye edilir. Ayrıca jeneratörün dışarıda olması gerektiği için hava koşullarına karşı korunması gerekir. Sert hava koşullarına karşı dahi koruma sağlayacak bir panel ile yağmur dışında kir, toz gibi pisliklerden de korunması sağlanır. Ayrıca benzinli jeneratörlerde daha büyük yakıt deposu olan jeneratörlerden daha yüksek verim alınır.

Benzinli Jeneratör Nasıl Çalışır?

Benzinli jeneratör mekanik enerjiyi elektrik enerjisine çevirir. Bunun için benzin, dizel gibi yakıtları kullanır. Motor bölümünde benzinin yakılması ile ısı enerjisi oluşur. Isı enerjisin de sonrasında mekanik enerjiye dönüşür. Gerekli benzin eklendiğinde marş ile çalıştırılması mümkündür. Ancak çoğu benzinli jeneratörün marşının dönmesi için büyük güç gerekir. Benzin ile çalıştığından dolayı satın alınırken ne kadar benzin tükettiği öğrenilmelidir. Ayrıca hava soğutmalı motor bulunur. Motorun soğuması ve hava sirkülasyonunun oluşması gerekir. 

Hava sirkülasyonunun oldukça iyi sağlanması gerekir. Bu nedenle jeneratörün etrafı her taraftan bir metre açık tutulmalıdır. Bu ciddi hasarların oluşmaması ve tehlike oluşmaması için önemlidir. Ayrıca jeneratör içerisindeki zehirli gazları dışarıya atar. Egzoz gazlarında zehirli gazlar bulunduğu için dikkatli olunmalıdır. Jeneratörler çalıştırılmadan önce yakıt tankının ağzına kadar doldurulmaması gerekir. Ağzına kadar doldurulan yakıtın motor çalıştıktan sonra motora akma ihtimali vardır. Bu noktada patlamaların yaşanma ihtimali söz konusu olur. Bunun dışında çalıştırmadan önce ıslak bir zeminde olup olmadığı kontrol edilmelidir. Ayrıca kablolarında herhangi bir sorun olup olmadığına bakılmalıdır. Özellikle benzin yanıcı ve patlayıcı bir madde olduğu için benzinli jeneratörler de ekstra dikkat edilmesi gerekir. Jeneratörler çalışır durumdayken yakıt eklenmesi tavsiye edilmez. Ancak jeneratör kapatıldıktan sonra da yakıtın eklenmesi için jeneratörün soğuması beklenmelidir. 

Benzinli Jeneratör Yakıt Tüketimi

Jeneratörler alternör ve motordan gelen enerji ile mekanik enerjiyi elektrik enerjisine çevirir. Bu noktada benzinli jeneratörler için benzin kullanılır. Örneğin jeneratörün gücü 20 kw ise saatte 2.3 litre benzin yakılır. Bu nedenle yakıt deposu yüksek olan ürünler tercih edilir. Ancak yedek yakıt da bulundurulmalıdır. Yakıtları dışında jeneratör kullanımında dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Nominal watt özelliği göz önüne alınarak tercih edilmesi tavsiye edilir. Ayrıca otomatik CO özelliğinin bulunması gerekir. 

Dışarıya salının egzoz gazının ölümcül seviyeye ulaşması durumu yaşanıyorsa motor kendisini otomatik kapatır. Bu özellik kullanıcılar açık havada olsalar dahi yararlı olur. Ek olarak benzinli jeneratörler için yakıt göstergesi bulunur. Kamp gibi alanlarda kullanım iççin tercih edilen benzinli jeneratörlerin aniden kapanamaması için yakıt göstergesi önemlidir. Bu noktada ne kadar yakıt kaldığı bilinmesi ile takviye edilmesi mümkün olur. Düşük yağ seviyelerine inen jeneratörlerin motoru aniden kapanır. Bu durum jeneratörün motorunun hasar görmemesi içindir. Ancak motor yağının önerilen seviyelerde olması önerilir. 

Benzinli Jeneratör Bakımı Nasıl Yapılır?

Benzinli jeneratörler için kullanma kılavuzu ve talimatlar jeneratör ile beraber kullanıcılara gönderilir. Güvenli bir şekilde jeneratör kullanımı için talimatlara uyulması gerekir. Jeneratör kullanılırken kapalı alanlarda tutulmamalıdır. Ayrıca yakıt deposunun ağzına kadar doldurulması tavsiye edilmez. Yakıt deposu aşırı doldurulduğunda yakıtın motora taşması ve patlamaların yaşanma ihtimali vardır. Jeneratör bakımı yapılırken dikkatle incelenmesi gerekir. İnceleme sonrasında herhangi hasar görülen ya da onarılması gereken bir yer varsa bakımı yapılmadır. Bu yüzden işinin ehli bir uzmana götürülür. Bunun dışında jeneratörün aşırı nemli ortamlarda saklanmaması gerekir. Buhar bulunan bir ortamda bulunmaması önerilir. Ayrıca kir ve toza karşı dikkatli olunmalıdır. 

Jeneratör bakımlarında uzman bir kişiye danışılabilir. Bu noktada akünün şarj kontrolü yapılır. Jeneratör motorunun soğutma suyunun seviyesi kontrol edilir. Jeneratörün motor yağı seviyesinin de kontrol edilmesi gerekir. Ayrıca yakıt tankında yeterli benzin olup olmadığı da kontrol edilir. Detaylı inceleme yapılması önerilir. Herhangi bir kablonun kopmak üzere olup olmadığına bakılmalıdır. Ayrıca jeneratörlerin dış kısımlarının da temiz tutulması gerekir. Yıllık ya da altı aylık bakım için uzman kişiler tarafından yapılan bakımlar ile jeneratörün bir sorunu olup olmadığı anlaşılabilir. 

kepezyapimarket.com.tr kullanıcıların elektrik kesintisi yaşamlarında sorunlar ve yüksek maliyetler ile karışmamaları için bütçe dostu jeneratörler sunar. Benzinli jeneratörler ile ihtiyaç duyulduğunda güvenilir güç sağlanması mümkün hale gelir. 

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR