Yağlı Radyatörler

Yağlı radyatörler ortama ısı sağlamak amacıyla kullanılıyor. Seyyar yapıda olmaları sayesinde yer değişikliğinde kolaylık sunan bu ürünler, herkes tarafından kullanılabilir. İçerisinde bulunan yağlar ile ısı yayarak pratik ve kolay şekilde ısı elde etmenize yardımcı oluyor. Güvenli, dayanıklı ve pratik kullanım sunan modeller petek sayısına göre değişkenlik taşıyor.

Yağlı Radyatör Nedir?

Yağlı radyatörler bulunduğu ortama ısı vermek amacıyla üretilmiştir. Tekerlekli yapıları sayesinde istenilen noktaya kolayca taşınır. Klasik kalorifer petekleri veya radyatörler gibi sıcak su ile değil, içindeki yağ ile ısı vermektedir. Cihazın kanallarında yağ bulunmaktadır. Söz konusu yağ, su gibi kanallarda gezinir ve ısının sabit kalmasını sağlar. Cihazın içine çalışması için konulan yağ ise özel bir yağdır. Bu bakımdan gıda yağı gibi ürünler kullanmaz. Yağın ise ısınma randımanı almak için belirli aralıklar ile değiştirilmesi gerekir. Kullanımı ve bakımı açısından pratik olan bu ısıtıcılar, ev ve işyerlerinde kullanılmak için geliştirilmiştir. 

Ürünlerin göze çarpan özelliklerinden birisi seyyar yapıda olmasıdır. Böylece ısınma ihtiyacı olan alana kolaylıkla taşınabilir. Tekerlekli olduğundan taşıma sırasında sadece ittirmek yeterlidir. Bunun yanında modelleri özellikleri ve tasarımları ile birbirinden ayıracak özellikler de bulunur. Ortam ile dekoratif etkinin sağlanması adına farklı renklerde olan modellerden tercih yapabilirsiniz.

Yağlı Radyatör Nasıl Kullanılır?

Yağlı radyatör ısıtıcı kullanım açısından güvenli, pratik ve kolay çözümler sunar. Diğer bu tip ısıtıcılarda olduğu gibi elektrik enerjisi ile çalışmaktadır. Bu yüzden kullanmak için öncelikle fişinin prize takılması gerekmektedir. Prizin güç değerlerini sağlayacak ve topraklı yapıda olmasına özen gösterilmelidir. Fişi prize taktıktan sonra cihazın üzerindeki güç düğmesi açık konuma getirilir. İstenilen ısı derecesi ise yine üzerinde bulunan düğmeler yardımı ile pratik şekilde yapılır. Bu düğmeler aracılığıyla istenilen ısı derecesi kolayca ayarlandığı gibi ısı belirtilen derecede sabit kalacaktır. Bazı modeller belirli bir ısı derecesi sonrasında kendisini otomatik kapatma özelliğine sahiptir. Böylece enerji tasarrufu sunar. Bazı modellerde ise ısı sürekli olarak sabit kalır ve elektrik enerjisi de aktif olarak çekilir. 

Elektrik enerjisi verildikten sonra cihazın içinde bulunan yağ ısınmaya başlar. Peteklerde dolaşan sıcak yağ, radyatör aracılığıyla ısıyı dışarıya yayar. Yağ ısınması sağlandıktan sonra hemen soğuma olanaklı olmadığından, cihaz kapatılmış olsa bile bir süre ısı vermeye devam eder. Yağlı radyatörler elektrik enerjisi ile çalışmaya uygun tasarlanmıştır. Bu bakımdan başka enerji güçleri ile çalışma sağlamaz. Pratik yapısı ile ev ve işyerlerinde kullanıma uygundur. Genel olarak iç alanlar için tasarlanmış olsa da güvenlik kabini, bahçe ve balkon gibi alanlarda da kullanım olanağı sağlar. Dayanıklı yapısı ile uzun ömürlü kullanım sunar.

Yağlı Radyatöre Yağ Ekleme Nasıl Yapılır?

Yağlı radyatörler içinde bulunan yağ, ısıtma yağı olarak adlandırılır. Özel bir yağ türü olan bu yağın değişimi biraz zahmetlidir. Genel olarak ürünlerin içinde bulunan yağ ömürlük kullanım sunacak şekilde üretilir. Bu bakımdan da yağ ekleme durumuna normalde ihtiyaç duyulmaz. Ancak ürünün içindeki yağ azsa ya da farklı nedenlere bağlı olarak değişimi gerekiyorsa bu durumda teknik beceri gerektirir. Modele göre değişmekle birlikte alt ya da yan tarafta yağ tahliye kanalı bulunmaktadır. Bu kanal açılarak yağın tahliyesi veya eklemesi yapılır. Önemli olan bu ürünler için üretilmiş olan doğru yağı kullanmaktadır. Kalın, ısıtıcı veya trafo yağı olarak bilinen bu yağların dışında yağ kullanılması halinde cihazın çalışmayacağı unutulmamalıdır.

Yağlı Radyatörler İyi Isıtır mı?

Yağlı radyatörler kullanılan alana göre verimli ısıtma sunan ürünlerdir. Özellikle içindeki yağın ısınması sonrasında elektrik enerjisi kullanmadan da bir süre ısıtmaya devam eder. Böylece enerji tasarrufu yapılmasını da mümkün kılar. Sağladığı ısı enerjisi petek sayısına göre yeterli düzeydedir. Burada yapılacak seçimde ise dikkat edilecek esas nokta kullanım sağlanacak alana göre petek sayısı seçilmelidir. Farklı petek sayılarında bulunabilen modellerde petek sayısı arttıkça alana yayacağı ısı seviyesi de artmaktadır. Eğer büyük alanlarda kullanım sağlayacaksanız 12 veya 13 dilimli modellerden seçebilirsiniz. Aynı zamanda radyatör ve ısıtma gücünün özelliklerine göre de verimlilik değişebilmektedir. 

Tasarımı sayesinde diğer ısıtıcılardan farklı olarak önden ve arkadan odaya ısı yayılmasını sağlar. Bu durum ise her cepheden ısının hissedilmesini mümkün kılar. Havayı ısıttığı için yağlı radyatörler odadaki soğuğun kırılmasında ve sabit sıcaklık değerlerine ulaşılmasında verimlilik sunar. Böylece bu ürünlerin kullanımıyla verimli ısınmadan yararlanabilirsiniz. Aynı zamanda yağlı radyatör fiyatları da uygun fiyatlar ile bulunabildiği için bu konuda da avantaj elde edilebilir. Küçük alanlarda ısınma isteniyorsa petek sayısı az olan modellerden seçerek enerji tüketimini de iyi şekilde ayarlayabilmeniz mümkündür. 

Yağlı Radyatörlerin Elektrik Tüketimi Nasıldır?

Yağlı radyatörlerin elektrik tüketimi modelin ihtiyaç duyduğu güce göre değişkenlik gösterir. Ürünün özelliklerinde belirtilen Watt gücü ile hesaplama yapabilirsiniz. Burada belirtilen Watt gücü, saatlik kullanımı ifade eder. Böylece bir saat ürün kullanıldığında ne kadar enerji harcayacağı da hesaplanabilir. Bunun hesaplaması ise Watt’ın kW/h cinsinden elektrik tutarı ile çarpılması ile bulunur. 1000 Watt, 1 kW/h anlamına gelir ve bu oranı, güncel 1 kW elektrik fiyatı ile çarparak radyatörünüzün ne kadar elektrik harcayacağını bulabilirsiniz. 

Kepez Yapı Market tarafından farklı modeller ile sunulan yağlı radyatörler arasından kolayca seçim yapabilirsiniz. Marka, model ve petek sayısına göre değişen yağlı radyatör fiyatları ısınma ihtiyacınızın kolay şekilde giderilmesini sağlıyor. Hızlı, güvenli ve pratik ısınma isteyenlere ev ve işyerlerinde ısınma sunan modeller dayanıklı yapıları ile öne çıkıyor. Soğuklara karşı korunmak ve verimli ısınma seçeneklerinden yararlanmak için modeller arasından kolayca seçim yapabilirsiniz!

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR