Ankara Mutfak Tadilatı

Ankara Mutfak Tadilatı

Mutfak Tadilatı

Ankara Mutfak tadilatı mutfağınızın yeni görünüme kavuşması için önemlidir. Mevcut mutfağınız kullanışlı değilse veya eskimişse bu durumda yenileme yapabilirsiniz. Mutfak tadilatı parçalı veya bütün olarak yapılabilir. Burada önemli olan nokta nasıl bir mutfak isteyeceğinize karar vermenizdir.

İhtiyacın ve İsteğin Belirlenmesi

Mutfak tadilatı yapmak için diğer tadilat işlemlerinde olduğu gibi öncelikle kullanıcının talepleri ve mutfağın da ihtiyaçları belirlenir. Bu durumda mutfağın mevcut durumu, halihazırda yaşanan sorunlar tespit edilir. Sorunlar bazen sadece görünümün eskimesi olabileceği gibi işleve dönük sorunlar da olabilir. Dolap ve tezgahın yetersiz olması, depolama ve pişirme açısından sorun, yerleşim planında yanlış konumlandırma, alanın yetersiz gelmesi sık karşılaşılan sorunlardır.

Belirlenecek olan ihtiyaç kapsamında alanın genişletilmesi, modern ve ferah ortama kavuşması, işlevsel hale getirilmesi mümkün olacaktır. Kullanılacak olan malzeme de bu beklentilerin belirlenmesi sırasında tespit edilecektir. Yapılacak olan keşif kapsamında şu yöntemler başat etmendir;

·         Kullanılmakta olan dolapların yetersiz kalması; tencerelerin dolaba sığmaması, büyük ya da küçük olması vb.

·         Dolap ve çekmecelerin işlevsiz olarak yerleştirilmesi,

·         Depolama ve yemek hazırlığı için alanların birbirinden ilgisiz olması,

·         Buzdolabı ve ocak gibi eşyaların konumunun tasarımdan kaynaklı yanlış yerleştirilmesi,

·         Priz ve lavabo eksikliği gibi noktalar temel sorundur.

Bu sorunların yanında estetik açıdan olan renk, malzeme ve tasarım gibi konularda da değerlendirme yapılmalıdır. Özellikle lavabolarda kullanılan mutfak bataryası, kalitesi ve tarzı ile tüm atmosferi değiştirebilir. Ortaya çıkacak sonuç kapsamında nasıl bir mutfak tadilatı yapılacağı da belirlenecektir.

Mutfak Tadilatı Nasıl Yapılır?

Mutfak tadilatı alanın ihtiyaçları belirlendikten sonra malzemelere karar verdikten sonra başlayacaktır. Öncelikle tadilatı yapacak olanın üç boyutlu mutfak tasarımını ortaya çıkarması yararlı olacaktır. Bu sayede büyük işlemler yapılmadan mutfağın nasıl görüneceğini de öğrenmek olanaklı hale gelecektir. Eğer tasarımda istenmeyen kısımlar varsa modelleme üzerinden kolaylıkla müdahale edilecektir.

Modelleme sonrasında mutfak tadilatı için söküm, kırım ve döküm işleri başlar. Söküm kısmında mutfakta yer alan, yeniden değerlendirme olanağı bulunan eşyalar özenle yerlerinden sökülür. Bu kapsamda dolap, evye, tezgah gibi malzemelere zarar gelmemesine dikkat edilebilir. Temel olarak yapılması gereken işlem sadece duvarların kalacağı şekilde söküm işlemini devam ettirmektir.

Kırım uygulamasında ise mutfakta yer alan seramik kaplamaların sökülmesi gerçekleştirilir. Ayrıca alan büyüyecekse içeride bulunan duvarlar yıkılır ve genişletme söz konusu olur. Kapı ve pencerelerin yerleri değiştirilir. Onaylanmış olan yeni tasarıma göre tesisat işlemleri de yapılmaktadır. Özellikle mutfakta tesisat işlemleri çok önemli olduğundan sıcak – soğuk su tesisatı, atık su tesisatı, elektrik priz hatları gibi işlemler de bu aşamada yapılır. Mutfak tadilatı kaç saat sürer türünden sorulara da genel tesisat ve kırım işlemlerinin büyüklüğüne göre yanıt vermek olanaklıdır. Eğer karmaşık veya eski tip tesisat sistemi bulunuyorsa bu durumda zaman açısından biraz yavaşlık yaşanabilir.

Kırım sırasında bazı durumlarda nadir de olsa kiriş, kolon ve beton perde yerleri tam olarak tespit edilmeyebilir. Bu sırada tasarımın uygulanmasına engel oluştuysa binanın statik direnci temel alınır. Sonucunda ise tasarım güncellenerek tadilat kaldığı yerden devam eder. Mutfak tadilatı apartman gibi yerlerde komşuları da rahatsız etmeyecek şekilde gerçekleştirilmelidir. Bu kapsamda da çalışmalar az gürültü ile yapılmalıdır. Sökülmüş olan malzemelerin ve inşaat atıklarının dökülmesinde de yine aynı özen gösterilmelidir.

Mutfak tadilatı için tesisat işlemleri önemli olduğundan tesisatın yenilenmesi veya sıfırdan kurulması söz konusu ise bu durumda montaj işlemleri de yapılır. Elektrik ve su tesisatından kaynaklı olarak herhangi bir sorun yaşanmaması için yapılacak işlemlerde azami özen gösterilmelidir. Gider kanalının doğru konumlandırılması, tesisat borusu ile kablolarının ise doğru bağlantıları gerçekleştirilmelidir. Tüm bu bağlantıların sıva altında kalması da sağlanır. Montaj işlemleri bittiğinde sıva ile tesisat hattı kapatılır.

Mutfak tadilatı fiyatları özellikle tercih edilecek olan malzemelere göre değişkenlik gösterir. Genel olarak tadilat veya yenileme kapsamında mutfak dolapları ilk değiştirilen malzemelerdir. Mutfak dolabı modelleri çok çeşitli olduğundan uygun fiyatlı olarak aradığınız modeli bulabilirsiniz. Tercih edilen model mutfaktaki son işlem olarak kurulmaktadır. Bunun öncesinde tesviye ve fayans işlemleri yapılmaktadır. Alanın sıva ve şapile tesviyesinin yapılması kullanıma hazır hale gelmesi açısından önemlidir. Eski tip mutfaklarda sıva işlemleri özenli yapılmadığı için kullanıcılar açısından sorun oluşabilir. Bunun yanında mutfakta temizlik açısından ideal olduğundan seramik döşeme de uygulanmaktadır. Doğru eğimin verilmesi ile titizlikle yapılan bu işlemler de tadilatın önemli parçalarından birisidir.

Ankara Mutfak Tadilatı Fiyatları ve Maliyeti

Mutfak tadilat fiyatları yapılacak olan işlemlere ve kullanılacak olan malzemelere göre değişkenlik gösterir. Sadece malzemeler değil özellikle tadilat işlemleri de mutfağın genel yapısına göre fiyatı etkileyebilmektedir. Tadilat kapsamında yapılacak olan alçı, sıva ve boya işlemleri de bulunur. Bu işlemler gerekli emniyet önlemleri alınarak yapılır. Mutfakta eğer çıkarılmayacak eşyalar bulunuyorsa bu durumda özel koruma naylonları ile koruma altına alınmaktadır.

Dolapların yerleştirilmesi ise sıva ile boya işlemleri bittikten sonra gerçekleştirilir. Farklı tasarımlarda dolap kullanımı mümkündür. Buradaki tercih tamamen kullanıcıya kalmıştır. Dolaplar mutfağı küçük göstermeyecek ve işlevsel olacak şekilde yerleştirilmelidir. Son aşamada ise mutfak tezgahı montajı yapılır. Alanın büyüklüğüne göre farklı boylarda tezgah kullanımı olanaklıdır. Bunun yanında mermer, ahşap ya da benzeri malzemeler de kullanılabilir.

Doğalgaz bağlantısı bulunan mutfaklarda doğalgaz tesisat işlemleri de tadilatın bir parçasını oluşturur. Doğalgaz tesisatının sorunsuz kurulması önemli olduğundan projeye uygun şekilde yerleştirilmesi yapılmalıdır. Bunun sonucunda yerel doğalgaz sağlayıcısı ekipleri tarafından kontrol de yapılmaktadır.

 

Kepez Yapı Market tarafından sunulan tadilat ve mutfak malzemeleri ile birlikte yeni mutfağınıza kolayca kavuşabilirsiniz. Mutfak tadilatını kolay, ekonomik ve hızlı hale getiren malzemeler yeni görünüme kavuşacak olan mutfağınızı olanaklı kılıyor. 

Yaşam senin, stilini seç ve evini yeniden keşfet. Hemen bugün harekete geç ve iletişim formunu doldur.
Dilersen bize telefon numaramızdan ya da whatsapp'dan da ulaşabilirsin.

Telefon: 0312 280 99 91
Whatsapp Hattı: 0505 908 40 88

 
 
 
Etiketler: mutfak tadilat
Şubat 21, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR