Renk Psikolojisi ile Daha Mutlu Evler

Renk Psikolojisi ile Daha Mutlu Evler

Eğer oturma odanızda sık sık kendinizi stres altında hissediyorsanız ya da yatak odanızda uykuya dalmakta sorun yaşıyorsanız size iyi haberlerimiz var; sorun sizde olmayabilir. Belki de evinizdeki duvar renkleri hakkında yeniden düşünmenizin zamanı gelmiştir.

 

Renklerin ruh halimiz üzerinde etkileri olduğunu biliyoruz. Yine de evlerin, odaların duvar renkleri ile ilgili belirlenmiş kurallar yok. Seçtiğiniz tonun, vurgulamak istediğiniz özelliklerle uyumlu olması en önemli konu. Yemek yapmak ya da kitap okumak için yalnız kalacağınız bir alan mı istiyorsunuz? Pastel tonları tercih edin. Oturma odanızda bir eğlence bölgesi mi yaratacaksınız? Parlak kırmızıya yönelin. Vurgulamak istediğiniz enerjiye karar verdikten sonra duvar renkleri seçmek oldukça kolay!

 

Yatak Odası

yatak odası renkleri

Yatak odanızda sakin ve huzurlu bir atmosfer yaratmak isterseniz, pastel gül rengi duvar renkleri sizin için uygun olacaktır. Daha fazla hareket ve heyecan için koyu gri ya da lacivert renklere yönelebilirsiniz.

 

Oturma Odası

oturma odası renkleri

Oturma odanızda huzurlu bir ortam isterseniz, yatıştırıcı ve sofistike bir lacivert seçin. Daha fazla eğlence için canlı pembe ya da turuncu duvar renkleri tercih edebilirsiniz.

 

Mutfak

mutfak renkleri

Mutfağınızın ambiyansında bir miktar kıvılcım isterseniz, canlı kırmızı tercih edebilirsiniz. Canlı kırmızı, bir faaliyet merkezi olan mutfağa enerji verir. Daha fazla sakinlik istiyorsanız mavi veya nane yeşilinin soluk tonlarına yönelebilirsiniz.

 

Yemek Odası

yemek odası renkleri

Mutlu bir ortam için güneş sarısına yönelin, sarı rengin iştah açıcı özelliği da vardır. Daha fazla zarafet için mor ve pembenin zengin tonlarına yönelebilirsiniz.

 

Banyo

banyo renkleri

Banyoda sakin bir ortam elde etmek için, buraya yatıştırıcı bir spa benzeri ambiyans sunan ince bir gri tonunu seçebilirsiniz. Daha fazla konfor için zengin, sıcak tonlara yönelebilirsiniz.

 

Ofis

ofis renkleri

Ofisinizde ilham almak için tek bir duvarda yeşil tonları tercih edebilirsiniz. Araştırmalar yeşilin aynı zamanda yaratıcılığı da canlandırdığını göstermekte. Daha fazla neşe içinse sarı renkte bir çalışma ortamı yaratabilirsiniz.

 

Kitaplık

kitaplık renkleri

Kitaplığınızın bulunduğu odada hayal gücünüzü canlandıracak duvar renkleri görmek isterseniz mavimsi yeşili seçebilirsiniz. Daha fazla odaklanmak istiyorsanız, dikkat dağılımlarını azaltmak için temiz bir beyaz çalışma alanını deneyin.

Etiketler: renk psikolojisi,mutlu evler,kepez yapı market
Temmuz 06, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR