Evinizi Kepez Yapı Market ile Yenileyin!

ev-yenileme-ankara

Ev yenileme konusu gündeme geldiğinde eski evinizden memnun olmadığınız anlaşılabilir. Bunun yanında evinizden memnun olsanız bile artık eskidiğini de düşünüyor olabilirsiniz. Kolay, pratik ve işlevsel çözümler ile evinizi yenileyebilirsiniz. Özellikle doğru malzemeleri tercih ederek hayal ettiğiniz eve kavuşabilirsiniz.

Eski Evin Yenilenmesi Gerektiğini Nasıl Anlarsınız?

Ev yenileme yapmak için öncelikle yenileme fikrinin nasıl ortaya çıkmış olduğuna bakmalısınız. Eğer uzun süredir eviniz tadilat görmediyse, duvar, mobilya, tesisat gibi kısımlarında sorunlar çıkarıyorsa yenileme yapmanızın vakti gelmiştir. Ufak değişiklikler ile kısmen yenileme yapmış olsanız bile nihai çözüm için kapsamlı tadilat uygulanması gerekir. Salon, banyo, mutfak ve yatak odası gibi kısımları bir anda yenilemek evinize yeni bir görünüm verecektir. Bu sayede yaşam alanınızı zenginleştirebilirsiniz.

Eski ev yenileme için karar verdiğinizde ilk anda stres duyabilirsiniz. Ancak ortaya çıkan sonuçtan memnun olacağınızı göz önünde tutmalısınız. Özellikle işlemler sırasında bazı işinizi kolay hale getirecek olan yöntemleri uygulayabilirsiniz. İlk olarak evinizin hangi bölümlerinde sorun olduğunu, neleri olduğu gibi korumak gerektiğini belirleyebilirsiniz. Durum tespiti yapmanız ihtiyaçların ve yapılacak olan değişikliklerin belirlenmesi açısından yararlı olacaktır. Tadilat işlemleri için banyo ve mutfak gibi alanlara öncelik vermeniz de işlemlerin hızlı olmasını sağlayabilir.

Tadilat işlemleri için profesyonel destek almanız gerekir. Kendi başınıza yapamayacağınız kadar işlem tadilat sırasında ortaya çıkacaktır. Bu durumda tadilat ve onarım yapacak olanların uzmanlığından emin olmalısınız. Bunun yanında mobilyalarınızı korumaya almalısınız. Mobilyalarınızı başka bir yere nakletme şansınız yoksa koruyucu plastik örtüler ile kapatabilirsiniz. Bu sayede hem zarar görmelerini hem de tozlanmalarını önlersiniz.

Ev Yenileme Adımları

Ev yenileme kendi içinde farklı alanlara ayrıldığından her bir alan dönük planlama yapılmalıdır. Ev yenileme aşamaları arasında duvarlar oldukça önemlidir. Duvar tadilatında tüm duvarın yıkılmamasına dikkat edilir. Geleneksel yapıda olan duvarlar dayanıklı ve uzun süre kullanım için inşa edilmiştir. Eski tip evlerde aşınan duvarlar temel sağlamak açısından ideal seçenek olabilir. Bu konuda işlemlere yıpranmış duvarlardan başlamak iyi olacaktır. Açık planlı ev modern ve ferah görünüm sunacak olsa da odaların ayrılması önemlidir. Bu yüzden duvar tadilatını yıkmak üzerine değil yenileme üzerine kurmanız yararlı olacaktır. Ayrıca duvarların olması evinizi süslemeniz için dekoratif parçaları asmanız için de fırsat verir.

Ev yenileme açısından bir diğer önemli nokta zeminde yapılacak işlemdir. Ev zemin malzemesi ne olursa olsun zemini kazımak ve kaldırmak yorucu bir iştir. Zeminin yenilenmesinde gereken özenin gösterilmesi halinde ortaya oldukça dikkat çekici ve şık görünüm çıkabilir. Zemin ile ilgili yenileme işleminde ne türden malzeme kullanılması gerektiğine karar vermelisiniz. Genel olarak parke işlevsel yapısı ile tercih edilir. Bunun yerine seramik fayans veya ahşap kaplama gibi seçenekleri de değerlendirebilirsiniz. Zeminde parke kullanmanız sıcak bir hava verirken ekonomik olarak da avantajlı olacaktır. Fakat uzun vadede seramik fayans çok kullanışlı ve uzun ömürlü yapısı ile öne çıkacaktır. Evinizin genel sıcaklık durumunu da göz önünde tutmalısınız. Soğuk bir iklimlerdeki evlerde parke ısıtma açısından da avantaj sunar.

Ev yenileme aşamaları için banyo ve mutfaklarda zemin için seramik kullanabilirsiniz. Çok farklı tasarımlarda ve renklerde bulunduğu için seramik kullanmak işlevseldir. Aynı şekilde kolay temizlenebilir olması ve suya da dayanıklı olmaları tercih sebebi yaratır. Seramik kaplamalarınızı yenilemek istiyorsanız bu durumda da kolay yöntemlerden yararlanabilirsiniz. Örneğin seramiklerin rengini değiştirmek istiyorsanız epoksi esaslı olan astar boyası kullanarak seramiklerde renk değişimi yapabilirsiniz. Aynı şekilde fırça ile üzerine desenler de çizebilirsiniz. Bu türden küçük dokunuşlar yapmak önemli oranda maliyetlerinizi düşürmeye yardımcı olacaktır. Zemin ve duvarları ayrıca uzun süre dayanıklı olan laminat ile kaplama da yapabilirsiniz. Mutfak ve banyo kısmında dolap, pencere ve kapıların da değişmesi gerekebilir. Bu türden bir yenileme söz konusuysa genel tasarıma uygun olacak malzemeler arasından seçim yapmalısınız.

Proje bazlı komple ev yenileme için tavan için yapılacak müdahaleler de önem taşır. Yüksek tavanlı eve sahipseniz bunu çok güzel şekilde kullanabilirsiniz. Yüksek tavanlar genelde geleneksel yapılarda görülür. Modern evlerde ise çoğunlukla alçak tavan bulunur. Yüksek tavanlar görüntü olarak hoş olsa da alan kapladıklarından masraflı olabilir. Fakat yüksek tavanınızı doğru boya, ahşap kullanımı ve pencere seçimi ile ideal hale getirebilirsiniz. Özellikle evinize ihtişam ve zarafet katmak için yüksek tavanınızı bozmadan kullanabilirsiniz. Alçak tavana sahipseniz bu durumda boyanın yenilenmesi, pencere aralıklarının ve gerekliyse yerlerinin değiştirilmesi gibi yöntemlere başvurabilirsiniz.

Ev Yenileme İçin Doğru Karar Vermek

Ankara’da komple ev yenileme fiyatları yapılacak işlemlere göre değişkenlik gösterir. Esasen her bölgede fiyatlar değişecektir. Çünkü ev yenileme sürecinde taleplere göre fiyatlar da yükselir. Örneğin sadece eski görünümlü bir evi yeni hale getirmek istiyorsanız masrafınız düşük olacaktır. Fakat bunun yanında dekoratif dokunuşların da gerçekleşmesini istiyorsanız fiyatlar artacaktır. İşlemler kapsamında bazı yenileme kısımlarını erteleyebilir veya kendiniz yapabilirsiniz. Örneğin kapı ve pencere gibi kısımların boyanması gerekiyorsa, kendiniz de doğru fırça ve boya seçimi ile bunu yapabilirsiniz. Ev yenileme bir bütün olduğu gibi belirli bir odaya dönük olarak da gerçekleştirilebilir. Proje bazlı komple ev yenileme seçildiğinde istediğiniz ev projelendirme aşaması sonrasında anahtar teslim olarak size teslim edilmektedir.

Doğru fiyatlar üzerinden çalışma için profesyonel desteği ve doğru malzeme seçimi önemlidir. Ev yenileme malzemeleri dikkatli seçilmediğinde yüksek tutarların harcanmasına sebep olabilir. Bu yüzden ev yenileme malzemeleri için Kepez Yapı Market tarafından sunulan malzemeleri değerlendirebilirsiniz. Evinizin tüm odalarında ihtiyacı karşılayacak olan yüksek kalitedeki malzemeler uygun fiyatlar ile sunuluyor. Bu sayede ev yenilemek sizin için yüksek masraf olmaktan çıkıyor.

Yaşam senin, stilini seç ve evini yeniden keşfet. Hemen bugün harekete geç ve iletişim formunu doldur.
Dilersen bize telefon numaramızdan ya da whatsapp'dan da ulaşabilirsin.

Telefon: 0312 280 99 91
Whatsapp Hattı: 0505 908 40 88

 
 
 
Etiketler: ev tadilat, ev yenileme
Haziran 14, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR